D1 Portaal
Laatste nieuws

Mon 04 Jun
ONR D1 winaar toernooi Zuidlaren

Op zaterdag 2 juni speelden de mannen van D1 op het toernooi van ZFC Zuidlaren de volgende weds...

S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

D1 overwinning zaterdag 5-1 tegen ZNC D1 door goed samenspel

Sun 22 Oct, 18:04

Afgelopen zaterdag speelden onze jongens van D1 een verdienstelijke wedstrijd tegen ZNC D1.

De eerste 10 minuten verliepen moeizaam, weinig samenspel en veel balverlies over en weer.

Het keerpunt in de wedstrijd was een overtreding tegen Lykele in het strafschopgebied. De door de scheidsrechter, onder luid protest van de tegenstander, toegekende penalty werd door Camiel via binnenkant rechterpaal ingeschoten. Na de aftrap veroverden onze jongens weer snel de bal en door een afstandsschot van Camiel stond het 2-0. Nog geen twee minuten later kon er weer worden gejuicht. Een goede voorzet vanaf de rechterkant werd door Lykele onberispelijk ingeschoten en het stond 3-0. Dankzij goede samenwerking tussen onze laatste man Rolf en de verdedigers Peter, Nick, Romain, Maurits en Danny hoefde onze doelman Peter nauwelijks in actie te komen. Veel gevaar voorin door Jordi en Andrew. Alleen vielen er voor de rust geen goals meer.

Na de thee en aanwijzingen van onze coach Hans Maathuis pakten de jongens van D1 de draad weer op. Er werd goed samengespeeld. Doordat de keeper van ZNC een simpel schot niet vastpakte kon Lykele van dichtbij de 4-0 intikken. Daarna kregen we nog een flink aantal kansen die helaas niet werden benut. Maar dankzij een slimme vrije trap, uitgevoerd door Rolf en Bram, werd het door Bram toch nog 5-0. Vervolgens kwamen er nog een aantal mooie afstandsschoten door Peter A en Twan, maar helaas gingen ze niet het doel in. Door een verslapping  in de defensie werd Peter R gedwongen tot een redding maar in de rebound scoorde onze tegenstander toch nog de 5-1.

Al met al een goede en verdiende zege van ONR.